Rømø Slagterens
Lammekølle
5 -7 personer

Tilberedning af lammekølle
- Stik hvidløg, rosmarin og timian i lammekøllen.
- Indsmør køllen i salt og peber.
- Brun lammekøllen i ovnen ved 230 grader i 20 min.
- Tilsæt lidt rød- eller hvidvin i bradepanden.
- Steges videre ved 175 grader til en kernetemperatur på 66-67 grader.
- Lad hvile i 15 min.
- Serveres ved 68-70 grader, rosastegt.
INGREDIENSER
- 1/1 lammekølle
- Rosmarin
- Hvidløg
- Timian
TILBEHØRSFORSLAG
- Ovnstegte kartofler
- Rodfrugter
- Klassisk svampesovs
Rømø Slagterens
Lammebov braiseringsstykker
4 -5 personer (5-6 stykker)

Tilberedning af lammebov
- Bovstykkerne bindes med rosmarin og timian.
- Vendes i mel, salt og peber.
- Brunes i smør i gryden.
- Tages op af gryden. Brun herefter skalotteløg, gulerødder og hvidløg. Tilsæt rødvin og kalvefond.
- Lad retten simre i 2 timer under låg.
- Serveres i gryden med champignon og perleløg samt friskhakket persille.
INGREDIENSER
- Lammebov
- Rosmarin
- Timian
- Mel
- Rødvin 0,5 ltr.
- Kalvefond/boullion 0,5 ltr.
- 5 skalotteløg
- 3 gulerødder
- 2 fed hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG
Ris, kartofler eller flüte
Rømø Slagterens
Lammekrone
2 -3 personer (1 stk.)

Tilberedning af lammekrone
- Lammekronen ridses i fedt i små firkanter.
- Brunes på panden til en flot gylden farve, lad herefter hvile i 30 min.
- Stik kronen med rosmarin, hvidløg, salt og peber.
- Steges 20 min. ved 200 grader i varm ovn.
- Lad hvile 5-10 min inden udskæring.
INGREDIENSER
- 1 lammekrone
- Rosmarin
- Hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG
- Råstegte kartofler
- Svampesovs
- Tomatsalat
ANVENDELSESMULIGHEDER
- Lammekrone
- Lammechops (enkelt)
Rømø Slagterens
Lammekoteletter
4 stk. á 150-175 g

Tilberedning af lammekoteletter
- Lammekoteletterne brunes i smør på panden til de er gyldne.
- Lægges i ildfast fad.
- Krydres med frisk timian, rosmarin, hvidløg, salt og peber.
- Steg i ovn 12 min ved 200 grader.
- Lad hvile 5 min inden servering.
INGREDIENSER
- 4 stk. lammekoteletter
- Rosmarin
- Timian
- Hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG
Tzatziki med tomatsalat og stegte kartofler
Rømø Slagterens
Lammebøffer
4 stk. á 150 g

Tilberedning af lammebøffer
- Vend bøfferne i mel, hvidløg, salt og peber.
- Steg bøfferne i smør på panden 4-5 min på hver side.
- Lad hvile 5 min. inden servering.
INGREDIENSER
- 4 lammebøffer
- Mel
- Salt og peber
- Hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG
Tzatziki med tomatsalat og stegte kartofler
ANVENDELSES-MULIGHEDER
- Hakket lammekød
- Frikadeller
- Gryderetter
Rømø Slagterens
Lammegyros
4 personer

Tilberedning af lammegyros
- Kødes brunes i smør i en gryde.
- Tilsæt de finthakkede ingredienser og brun let.
- Tilsæt hvidvin og lad simre i 45 min.
INGREDIENSER
- Lammehals forkrydret med rosmarin/hvidløg
- Porrer
- Rødløg
- Cherrytomat
- (Alle ingredienser finthakkes)
- 1/2 flaske hvidvin
TILBEHØRSFORSLAG
Ris eller kartofler
ANVENDELSES-MULIGHEDER
Simreretter
Rømø Slagterens
Lammepølser

Tilberedning af lammepølser
- Steges på pande eller grill til mørkegylden farve.
- Lad hvile 5 min. inden servering.
INGREDIENSER I LAMMEPØLSER
- Salt og peber
- Hvidløg
- Chili
- Koriander
- Lammekød