Rømø Slagterens
Vadehavslam


Rømø Slagterens lammekød er fra besætninger opdrættet på Rømø, hvor de græsser hele året på marsk- og eng områderne ved digerne.

Rømø Slagterens
Lammekølle
5 -7 personer

Food
Tilberedning af lammekølle
  • Stik hvidløg, rosmarin og timian i lammekøllen.
  • Indsmør køllen i salt og peber.
  • Brun lammekøllen i ovnen ved 230 grader i 20 min.
  • Tilsæt lidt rød- eller hvidvin i bradepanden.
  • Steges videre ved 175 grader til en kernetemperatur på 66-67 grader.
  • Lad hvile i 15 min.
  • Serveres ved 68-70 grader, rosastegt.
INGREDIENSER
  • 1/1 lammekølle
  • Rosmarin
  • Hvidløg
  • Timian
TILBEHØRSFORSLAG
  • Ovnstegte kartofler
  • Rodfrugter
  • Klassisk svampesovs

Rømø Slagterens
Lammebov braiseringsstykker
4 -5 personer (5-6 stykker)

Food
Tilberedning af lammebov
  • Bovstykkerne bindes med rosmarin og timian.
  • Vendes i mel, salt og peber.
  • Brunes i smør i gryden.
  • Tages op af gryden. Brun herefter skalotteløg, gulerødder og hvidløg. Tilsæt rødvin og kalvefond.
  • Lad retten simre i 2 timer under låg.
  • Serveres i gryden med champignon og perleløg samt friskhakket persille.
INGREDIENSER
  • Lammebov
  • Rosmarin
  • Timian
  • Mel
  • Rødvin 0,5 ltr.
  • Kalvefond/boullion 0,5 ltr.
  • 5 skalotteløg
  • 3 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG

Ris, kartofler eller flüte

Rømø Slagterens
Lammekrone
2 -3 personer (1 stk.)

Food
Tilberedning af lammekrone
  • Lammekronen ridses i fedt i små firkanter.
  • Brunes på panden til en flot gylden farve, lad herefter hvile i 30 min.
  • Stik kronen med rosmarin, hvidløg, salt og peber.
  • Steges 20 min. ved 200 grader i varm ovn.
  • Lad hvile 5-10 min inden udskæring.
INGREDIENSER
  • 1 lammekrone
  • Rosmarin
  • Hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG
  • Råstegte kartofler
  • Svampesovs
  • Tomatsalat
ANVENDELSESMULIGHEDER
  • Lammekrone
  • Lammechops (enkelt)

Rømø Slagterens
Lammekoteletter
4 stk. á 150-175 g

Food
Tilberedning af lammekoteletter
  • Lammekoteletterne brunes i smør på panden til de er gyldne.
  • Lægges i ildfast fad.
  • Krydres med frisk timian, rosmarin, hvidløg, salt og peber.
  • Steg i ovn 12 min ved 200 grader.
  • Lad hvile 5 min inden servering.
INGREDIENSER
  • 4 stk. lammekoteletter
  • Rosmarin
  • Timian
  • Hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG

Tzatziki med tomatsalat og stegte kartofler

Rømø Slagterens
Lammebøffer
4 stk. á 150 g

Food
Tilberedning af lammebøffer
  • Vend bøfferne i mel, hvidløg, salt og peber.
  • Steg bøfferne i smør på panden 4-5 min på hver side.
  • Lad hvile 5 min. inden servering.
INGREDIENSER
  • 4 lammebøffer
  • Mel
  • Salt og peber
  • Hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG

Tzatziki med tomatsalat og stegte kartofler

ANVENDELSES-MULIGHEDER
  • Hakket lammekød
  • Frikadeller
  • Gryderetter

Rømø Slagterens
Lammegyros
4 personer

Food
Tilberedning af lammegyros
  • Kødes brunes i smør i en gryde.
  • Tilsæt de finthakkede ingredienser og brun let.
  • Tilsæt hvidvin og lad simre i 45 min.
INGREDIENSER
  • Lammehals forkrydret med rosmarin/hvidløg
  • Porrer
  • Rødløg
  • Cherrytomat
  • (Alle ingredienser finthakkes)
  • 1/2 flaske hvidvin
TILBEHØRSFORSLAG

Ris eller kartofler

ANVENDELSES-MULIGHEDER

Simreretter

Rømø Slagterens
Lammepølser

Food
Tilberedning af lammepølser
  • Steges på pande eller grill til mørkegylden farve.
  • Lad hvile 5 min. inden servering.
INGREDIENSER I LAMMEPØLSER
  • Salt og peber
  • Hvidløg
  • Chili
  • Koriander
  • Lammekød