Rømø Slagterens Lammekød

Rømø Slagterens Lammekølle m/u ben 5 -7 personer

Food
Tilberedning af lammekølle m. ben
  • Stik med hvidløg, rosmarin og timian
  • Krydre med salt og peber
  • Brunes på rist i ovn 25 min. v. 200 C
  • Lægges på bund af tomater, æbler, timian, rødløg, hvidløg, citron, gulerod i bradepanden + tilsæt mørk øl.
  • Lad stege 5-6 timer v. 100 C
  • Tomater, æbler m.v. røres efter endt stegning sammen og serveres som relish til lammet.
Tilberedning af lammekølle u. ben
  • Stik med hvidløg, rosmarin og timian
  • Krydre med salt og peber
  • Brunes i ovn 25 min. v. 200 C
  • Lad hvile 25 min. udenfor ovnen.
  • Steg samme med kartofler og grønsager i ovnen ca. 1 time
INGREDIENSER
  • 1/1 lammekølle
  • Rosmarin, hvidløg, timian
  • Tomater, æbler, rødløg, citron, gulerod
TILBEHØRSFORSLAG
  • Ovnstegte kartofler
  • Rodfrugter
  • Klassisk svampesovs

Rømø Slagterens Lammebov braiseringsstykker 4 -5 personer (5-6 stykker)

Food
Tilberedning af lammebov
  • Bovstykkerne bindes med rosmarin og timian.
  • Vendes i mel, salt og peber.
  • Brunes i smør i gryden.
  • Tages op af gryden. Brun herefter skalotteløg, gulerødder og hvidløg. Tilsæt rødvin og kalvefond.
  • Lad retten simre i 2 timer under låg.
  • Serveres i gryden med champignon og perleløg samt friskhakket persille.
INGREDIENSER
  • Lammebov
  • Rosmarin
  • Timian
  • Mel
  • Rødvin 0,5 ltr.
  • Kalvefond/boullion 0,5 ltr.
  • 5 skalotteløg
  • 3 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG

Ris, kartofler eller flüte

Rømø Slagterens Ovnklar lammebov

 
Tilberedning af ovnklar lammebov
  • Krydre med salt/peber
  • Brunes på rist i ovn 25 min. v. 200 C
  • Lægges på bund af tomater, æbler, timian, rødløg, hvidløg,citron, gulerod i bradepanden + tilsæt mørk øl.
  • Lad stege 5-6 timer v. 100 C.
  • Tomater, æbler m.v røres efter endt stegning sammen og serveres som relish til lammet.
INGREDIENSER
  • Lammebov
  • Rosmarin, timian, hvidløg
  • Tomater, æbler, rødløg
  • Citron, gulerødder
  • Mørk øl
TILBEHØRSFORSLAG

Ris, kartofler eller flüte

Rømø Slagterens Lammekrone 2 -3 personer (1 stk.)

Food
Tilberedning af lammekrone
  • Lammekronen ridses i fedt i små firkanter.
  • Brunes på panden til en flot gylden farve, lad herefter hvile i 30 min.
  • Stik kronen med rosmarin, hvidløg, salt og peber.
  • Steges 20 min. ved 200 grader i varm ovn.
  • Lad hvile 5-10 min inden udskæring.
INGREDIENSER
  • 1 lammekrone
  • Rosmarin
  • Hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG
  • Råstegte kartofler
  • Svampesovs
  • Tomatsalat
ANVENDELSESMULIGHEDER
  • Lammekrone
  • Lammechops (enkelt)

Rømø Slagterens Lammekoteletter 4 stk. á 150-175 g

Food
Tilberedning af lammekoteletter
  • Lammekoteletterne brunes i smør på panden til de er gyldne.
  • Lægges i ildfast fad.
  • Krydres med frisk timian, rosmarin, hvidløg, salt og peber.
  • Steg i ovn 12 min ved 200 grader.
  • Lad hvile 5 min inden servering.
INGREDIENSER
  • 4 stk. lammekoteletter
  • Rosmarin
  • Timian
  • Hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG

Tzatziki med tomatsalat og stegte kartofler

Rømø Slagterens Lammebøffer 4 stk. á 150 g

Food
Tilberedning af lammebøffer
  • Vend bøfferne i mel, hvidløg, salt og peber.
  • Steg bøfferne i smør på panden 4-5 min på hver side.
  • Lad hvile 5 min. inden servering.
INGREDIENSER
  • 4 lammebøffer
  • Mel
  • Salt og peber
  • Hvidløg
TILBEHØRSFORSLAG

Tzatziki med tomatsalat og stegte kartofler

ANVENDELSES-MULIGHEDER
  • Hakket lammekød
  • Frikadeller
  • Gryderetter

Rømø Slagterens Lammegyros 4 personer

Food
Tilberedning af lammegyros
  • Kødes brunes i smør i en gryde.
  • Tilsæt de finthakkede ingredienser og brun let.
  • Tilsæt hvidvin og lad simre i 45 min.
INGREDIENSER
  • Lammehals forkrydret med rosmarin/hvidløg
  • Porrer
  • Rødløg
  • Cherrytomat
  • (Alle ingredienser finthakkes)
  • 1/2 flaske hvidvin
TILBEHØRSFORSLAG

Ris eller kartofler

ANVENDELSES-MULIGHEDER

Simreretter

Rømø Slagterens Lammepølser

Food
Tilberedning af lammepølser
  • Steges på pande eller grill til mørkegylden farve.
  • Lad hvile 5 min. inden servering.
INGREDIENSER I LAMMEPØLSER
  • Salt og peber
  • Hvidløg
  • Chili
  • Koriander
  • Lammekød